Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 30 martie 2023

S-a inaugurat centrul pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a participat marți, 20 septembrie 2016, la inaugurarea Centrului de Tranzit, Asistență și Consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului.

inaugurarePrezenți la acest eveniment, Dragoș Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ștefan Dărăbuș, director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrală și de Sud, Marco Hößl, CEO Kaufland România, Maria Gheorghiu, consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru, domeniul incluziune socială, Sebastian Lupuț, prefect al Județului Maramureș, Marinel Rob, primar interimar al Municipiului Baia Mare, Bogdan Gavra, directorul Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare, au adresat câteva cuvinte de apreciere, dar și felicitări tuturor celor implicați în acest proiect.

Centrul de Tranzit, Asistență și Consiliere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului a fost construit cu sprijinul financiar al companiei Kaufland Romania, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Municipiului Baia Mare. Un număr de 19 camere vor fi puse la dispoziția tinerilor care au beneficiat de o măsură specială de protecție și reprezintă o alternativă de a oferi acestor tineri șansa de a fi mai independenți și de a-și începe viața în mod responsabil. Totodată, scopul acestui proiect este de integrare socială, formare profesională și accesul pe piața muncii pe raza județului Maramureș.

„Ceea ce facem astăzi, aici, prin inaugurarea acestui centru, este un simbol asupra unei noi politici de aliniere clară între  instituțiile statului, între public și privat și între zona centrală și locală în ceea ce privește modul în care ne asumăm o Românie solidară și coezivă în continuare”, a susținut ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice Dragoș Pîslaru.

„Îl felicit pe Ștefan Dărăbuș și Hope and Homes for Children pentru că, încă o dată, este motorul unei schimbări în Baia Mare. Felicit Kaufland că a reușit să facă ceea ce puține societăți private reușesc: să vină cu finanțarea, care până la urmă lipsește atât de mult administrațiilor publice locale. Atât de multe lucruri s-au schimbat în domeniul asistenței sociale prin simplul fapt că oameni cu energie au inițiat de aici, din Baia Mare, proiecte care au fost implementate la nivel național. Atâta vreme cât noi, cei care lucrăm temporar în administrația publică locală, vom avea puterea de a susține astfel de inițiative, ele nu fac decât să aducă bucurie beneficiarilor”, a apreciat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Chef Adrian Hădean, prezent și el la acest eveniment, le-a oferit sfaturi tinerilor beneficiari ai acestui centru despre cum să se gospodărească singuri în bucătărie. În încheierea evenimentului, doi tineri instituționalizați în acest centru au susținut un scurt moment artistic.

Lăsaţi un răspuns