Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

În 5 octombrie- program special în unităţile de învăţământ

Elevii şi profesorii nu fac cursuri miercuri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei.

proiect-somcuta1Măsura a fost luată printr-un ordin al ministrului Educaţiei, prin care a fost stabilită structura anului şcolar 2016-2017.

Ordinul mai arată că fiecare unitate poate decide cum va marca această zi.

Potrivit structurii acestui an şcolar, „unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare judeţene vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei şcoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internaţională a educaţiei), 5 iunie (Ziua învăţătorului) şi 1 iunie (Ziua copilului)”.

***

În 1994, UNESCO a inaugurat prima ZI MONDIALĂ A EDUCATORILOR, pentru a comemora semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic.

Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză. În mai multe țări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârșitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare.

 

foto: arhivă

Lăsaţi un răspuns