Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 12 iulie 2024

Ţigări ascunse în canapele

În 22 octombrie, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Crăciuneşti, o autoutilitară, marca Ford, condusă de Maricica Z., de 32 ani, din Maramureş.

tigari-in-canapeaLa controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că femeia transporta mai multe corpuri de mobilier (canapele).

Existând suspiciuni cu privire la transportul respectiv, persoana în cauză şi autoutilitara au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.

În cele şapte canapele din autovehicul, au fost descoperite, ascunse în locuri special amenajate în spatele acestora, mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere.

Este vorba de 17.158 pachete de ţigări, în valoare de peste 155.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

         În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 18.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Tot ieri, în jurul orei 07.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul STPF Maramureș, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri pentru control, pe raza localității Strâmtura, două autoturisme, unul marca Audi A4 şi celălalt Volkswagen Passat.

În acestea se aflau patru persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, domiciliate pe raza județului Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mașinilor, în autoturismul marca Volkswagen au fost descoperite, în portbagaj și pe bancheta din spate, patru colete cu 2.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Din primele verificări a rezultat faptul că autoturismul marca Audi A4 era folosit ca antemergător în asigurarea transportului ilegal de țigări.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, respectiv a infracțiunii de complicitate la contrabandă, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări, în valoare de 26.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismele folosite la activitatea infracțională au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

Lăsaţi un răspuns