Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Trecem la ora de iarnă

Ora de iarnă se aplică în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie. În anul 2016, trecerea la ora de iarnă va avea loc sâmbătă noaptea. 

ceasTrecerea la ora de iarnă 2016 se face în noaptea dintre 29 octombrie și 30 octombrie 2016 (ultima duminică din luna octombrie), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineții de 29 octombrie 2016 devine ora 3:00.

 

Schimbarea orei, care se efectueaza de doua ori pe an, este reglementata de o directiva europeana din 2001, care stabileste drept data a modificarii ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie.

Schimbarea orei, fie ea de vară sau de iarnă, are, de cele mai multe ori, repercusiuni asupra psihicului și sănătății populației care are nevoie de o anumită perioadă de acomodare.

Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

 

 

Lăsaţi un răspuns