Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

Bani pentru crescătorii de ovine. Asociaţia crescătorilor organizează reuniuni de informare

Veşti bune pentru cresătorii de ovine. Aceştia au posibilitatea să primească bani dacă sunt cuprinşi în Controlul oficial al producţiei (COP).

oi-si-capre„Noi facem întâlniri cu membrii asociaţiei şi cu cei interesaţi de COP la rasa Ţurcană. Scopul acestor întâlniri este de a informa oamenii despre ce înseamnă acest control şi ce beneficii au dacă îşi înscriu animalele în control şi în registrul genialogic al rasei. Există o subvenţie substanţială în plus pe lângă cea de bază care este condiţionată de acest control al rasei Ţurcană. Asociaţia noastră este acreditată pentru acest control şi vine în ajutorul membrilor săi pentru a putea beneficia de subvenţii în plus (aşa numitul sprijin cuplat în zootehnie)”, spune Daniel Pop, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Ovine şi Caprine „PRO OVIS” Maramureş.

Duminică, 13 noiembrie, cu începere de la ora 15.00, la Primăria Sighetul Marmaţiei,  va avea loc întâlnirea cu crescătorilor interesaţi din zonă. Luni, 14 noiembrie, cu începere de la ora 14.00, la Casa de cultură, din Târgu Lăpuş, are loc întâlnirea cu crescătorii din Ţara Lăpuşului.  Marţi, 15 noiembrie, la Prefectura Maramureş, cu începere de la ora 11.00, are loc întrunirea cu crescătorii din Baia Mare şi împrejurimi.

V. Gherman

Reader Feedback

Un raspuns catre “Bani pentru crescătorii de ovine. Asociaţia crescătorilor organizează reuniuni de informare”

 1. xxxx spune:

  Cat de motivati pot fi baronii interlopi din oierit sa distrugi una din cea mai puternica asociatie de oieri din tara respectiv As.judeteana a crescatorilor de ovine si caprine Maramures.
  Treabai simpla gasesti cativa fraieri ii motivezi si le promiti verzi si uscate, sa ajunga in functii de conducere in ea si sa puna mana pe ea daca-s capabili, daca nu baietii tre sa plece din asociatia aia mare si puternica si sa-si faca alta aproape identica ca denumire As.judeteana a crescatorilor de ovine si caprine ProOvis Maramures , tot judeteana sa se poata razboi de la egal la egal cu cea veche si sa se creeze confuzie intre ele. Acum ciobanii au de lucru si nu mai incurca nimeni in judetul ala , sansele ca presedintele ala care te incurca, sa ajunga la conducerea unei federatii si sa iti taie craca si sa te-ncurce la afacerile „oneste” se diminueaza vertiginos.
  Ca de prea mandra si puternica era asociatia pe care o conducea si prea respectat omu intre ceilalti lideri.
  Strategia veche „divide et impera” folosita de uni lideri de Federatii in ultimii 10 ani prin multe judete a ajuns si la Maramures.
  Nu pot sa nu-i felicit pe cei de la ProOvis Maramures si sa le urez succes in noul si mult dorita „strunga” si cum inapoi nu mai puteti da 🙂
  Sfatul meu pentru voi fiti barbati si mereti inainte pana sus in fruntea strungii sau faceti alta numai a voastra ca altfel nu va vad bine in viitor si ii pacat ca unii dintre voi chiar au fost in necunostiinta de cauza.

Lăsaţi un răspuns