Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 13 iunie 2024

„Dar din darul lui Dumnezeu” pentru bătrânii Centrului din Baia Sprie

De 8 ani, preotul Dumitru Iuga din Parohia Săcel I, Protopopiatul Vişeu, a obţinut binecuvântarea P.S. Iustin Sigheteanul pentru a derula Programul social-filantropic „Dar din darul lui Dumnezeu”.

camin batrani-baia-sprieA fost o binecuvântare roditoare, pentru că în aceşti ani, credincioşii din Săcel au adunat şi donat peste 150 de tone de alimente la bătrâni şi copii neajutoraţi, la mănăstiri şi biserici din ţară şi din străinătate, pentru familii singure, pentru văduve şi orfani. Sunt alimente adunate de credincioşii parohiei, de cum încep a se aduna roadele toamnei, pentru că ei ştiu celebrele vorbe ale părintelui N. Steinhardt, că „dăruind vei dobândi” comoară în cer.

produse-pentru-centru-batraniAjutoarele nu se distribuie întâmplător, ci în colaborare cu Sectorul social-filantropic al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, coordonat de consilierul eparhial preot dr. Bogdan Gavra, inspector social pr. Florin Velea, în funcţie de nevoile cele mai stringente care sunt în Eparhie.

Ultimul gest de întrajutorare şi primul din acest post, al Naşterii Mântuitorului, a fost făcut miercuri, 16 noiembrie 2016, pentru cei peste 70 de bătrâni asistaţi de la Centrul de îngrijiri din Baia Sprie, director Vasile Gherman.

Aici, preoţii Dumitru Iuga şi Florin Vele au binecuvântat, mai întâi, produsele aduse, cu sprijinul domnului Ioan Grad Albucu, şofer, care a venit gratuit cu maşina sa cu remorcă până la Baia Sprie, apoi au fost descărcate.

Emoţionaţi, bătrânii şi-au exprimat mulţumirea faţă de Consiliul Parohial, Comitetul Parohial şi de toţi donatorii din parohie.

Au fost aduse 2.500 kg de cartofi, 120 litri de ulei, 100 kg de fasole, 50 kg de orez, 25 kg de zahăr, 60 kg de ceapă, tăiţei de casă, usturoi, morcovi şi alte produse necesare gătirii meselor de post.

Tot un gest de binefacere a făcut părintele Dumitru Iuga şi faţă de familia Vasile Ţibuleac din Cavnic, care are 10 copii, la casa cărora s-a oprit şi le-a dăruit haine pentru iarnă şi produse alimentare ca să le ajungă pentru câteva săptămâni.

Iată că unde există iniţiativă şi credinţă adevărată, preocupare pentru a-l ajuta pe aproapele, cum se petrece la Săcel, cei necăjiţi şi nevoiţi primesc o mângâiere din partea semenilor lor în hrană şi alimente. Asemenea gesturi se fac de mulţi credincioşi şi preoţi în taină, fără ca lumea să ştie, cum a făcut şi preotul Dumitru Iuga în câţiva ani, la început.

 Iată cum, din darul lui Dumnezeu, toamna, când se adună roadele, se face dar celor în nevoi.

Andrei Fărcaş

 

Lăsaţi un răspuns