Probleme între PMP şi UNPR în prag de alegeri. 428 de participanţi la Conferinţa Naţională Extraordinară a UNPR au votat astăzi, în unanimitate, revocarea Hotărârii de fuziune prin absorbţie cu PMP, adoptată în 20 iunie 2016. Motivul principal este încălcarea protocolului de fuziune prin nerespectarea principiului parităţii absolute.
Conferinţa Naţională Extraordinară a UNPR, for suprem de conducere al partidului, a fost organizată astăzi, cu o ordine de zi alcătuită din numai trei puncte:
-
Aprobarea Raportului privind stadiul şi consecinţele fuziunii prin absorbţie a UNPR cu PMP;
-
Dezbateri
-
Adoptarea Hotărârii de revocare a Hotărârii din 20 iunie 2016, prin care se aproba fuziunea prin absorbţie UNPR-PMP.
Raportul arată multe discrepanţe privind paritatea nominalizării pe liste pe locuri eligibile în judeţe, favorabile net Partidului Mişcarea Populară.
Practic, din 86 de locuri I pe liste, 43 la deputaţi şi 43 la senatori, PMP are 60 de locuri, iar UNPR numai 26, adică aproximativ 30%.
După dezbateri, a urmat aprobarea Hotărârii nr. 1/1.11.2016, care prevede, printre altele, revocarea Hotărârii de fuziune din 20 iunie 2016 şi continuarea activităţii UNPR ca formaţiune politică de sine stătătoare.
De asemenea, s-a votat noua conducere a partidului, după cum urmează:
Preşedinte – Marian Vasiliev
Secretar general – Nuţu Fonta
Vicepreşedinţi: Sebastian Grapă, Constantin Popa, George Lipoveanu, Constantin Moisii, Marius Iorga, Raluca Anghelache, Virgil Orlandea, Ion Şerban şi Ioan Cheudan. Aceştia 10 se alătură celorlalţi 5 vicepreşedinţi aleşi anterior în mod statutar.
Preşedintele Consiliului Naţional – Eugen Chebac.
Documentul va fi înaintat instanţei Curţii de Apel pentru termenul de joi, 3 noiembrie, care judecă întâmpinarea senatorului Marian Vasiliev de contestare a fuziunii UNPR-PMP.