Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Neacșu: Sorina Pintea este omul care sfințește locul

Florin Iordache, președintele Camerei Deputaților și Marian Neacșu, chestor al Camerei Deputaților, s-au aflat într-o vizită de lucru, în Maramureș, la începutul săptămânii în curs.

vizita-spital2După discuțiile purtate în biroul președintelui Gabriel Zetea cu privire la proiectele județului, atât cele finalizate, cât și cele aflate în derulare, cei doi reprezentanți ai Parlamentului României au ajuns la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Acesta este unul dintre proiectele de succes ale Maramureșului, care a adus unitatea spitalicească în topul spitalelor din România, fiind cotat, în prezent, ca cel mai bun spital de stat la nivel național.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, a declarat că, este foarte important ca județul să aibă prieteni în funcțiile de decizie la nivel național și în aparatul propriu al guvernului, oameni care nu ajuns în Maramureș doar în campaniile electorale, ci care s-au dovedit a fi, de-a lungul timpului, preocupați cu adevărat de problematica locală.

După vizita efectuată la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, Marian Neacșu, chestorul Camerei Deputaților, a declarat că a auzit despre realizările din această unitate medicală, însă realitatea a depășit orice așteptări.

”Am avut o mare, mare surpriză și nu voi ascunde acest lucru. O cunosc pe Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș”, deoarece am lucrat alături de dânsa la modificările pe care dorim să le aducem Programului Național de Sănătate. Mi-a povestit, de-a lungul timpul, cum a reușit să reformeze instituția medicală, însă când am văzut cu ochii mei realitatea, când am stat de vorbă cu personalul medical, cu personalul sanitar, cu pacienții, aprecierea mea față de dânsa a crescut și mai mult. Nici nu am realizat, până nu am ajuns în Baia Mare, câte lucruri minunate pot fi realizate cu economicitate și dăruire. Am observat eficiența cu care managerul Sorina Pintea conduce spitalul județean, am remarcat calitatea actului medical. Am găsit aici o mare familie, o familie care cuprinde conducerea unității medicale, personal medical și sanitar, personal TESA și pacienți. Am rămas încântat să văd deschiderea și cu care ne-au vorbit medicii, asistentele și infirmierii, să îi văd zâmbind când își văd managerul, am văzut pacienți mulțumiți și care creditează acest sistem medical de sănătate din Baia Mare. În puține locuri în care am ajuns am simțit cât de adevărat este proverbul că ”omul sfințește locul”. În cazul Sorinei Pintea, acest proverb este unul cât se poate de real, fiindcă manageriază aproape 2000 de angajați și aproape 1000 de paturi spitalicești cu zâmbetul pe buze și cu o dedicare ce nu poate fi descrisă în cuvite. Felicitările mele, sincere și din suflet”, a încheiat chestorul Camerei Deputaților, Marian Neacșu.

Sorina Pintea: Suntem unul dintre cele mai bune spitale din țară fiindcă lucrăm în echipă

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Sorina Pintea a arătat că a primit cu bucurie vizita colegilor din aparatul central, reprezentanți ai Camerei Deputaților, care au cerut detalii despre evoluția unității medicale. ”În fiecare discuție pe care o am, subliniez faptul că suntem unul dintre cele mai bune spitale din țară fiindcă lucrăm în echipă. Oricine vine la noi găsește o echipă unită, sudată, cu adevărat o mare familie care cuprinde angajați și pacienți deopotrivă. Pacientul se află în centrul reformei în sănătate, iar la Spitalul Județean de Urgență, acesta a reprezentat mereu prima noastră preocupare și grijă. Mi-a făcut plăcere să îl revăd pe chestorul Marian Neacșu, pe președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache. I-am condus în Unitatea de Primiri-Urgențe, un proiect demarat de Raed Arafat la care am făcut completări și le-am prezentat ultimele dotări, precum și cabinetul de stomatologie de urgență. Am fost, apoi, pe Secția de Terapie Intensivă și am subliniat faptul că Programul Național de Sănătate merge foarte bine pe Terapie Intensivă. Am ajuns la Ortopedie, dar și pe alte secții, pentru a putea să ia contact direct cu personalul angajat și cu pacienții. În secția cu paturi au cerut mai multe detalii despre modalitea de finanțare. Le-am prezentat problemele cu care ne confruntăm, lipsurile pe care le avem, dar am subliniat faptul că, din punctul de vedere al echipei de la Spitalul Județean, considerăm că nu suntem perfecți, însă suntem perfictibili. Mereu este loc de mai mult și de mai bine, iar noi avem nevoie de finanțare continuă în aparatura medicală și în instruirea medicilor, pentru a fi într-o permanentă evoluție al cărei scop este: mai mult și mai bine pentru fiecare pacient al nostru”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lăsaţi un răspuns