Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Vacanţă în prag de alegeri parlamentare

Guvernul le pregătește românilor încă o zi liberă. Este vorba de 2 decembrie și asta pentru că, prin lege, două dintre zile, Sfântul Andrei şi 1 Decembrie (Ziua Naţională a României) , sunt deja libere şi acestea sunt în mijlocul săptămânii.

sfantul-andreiSăptămâna trecută s-a promulgat legea prin care ziua de 1 iunie, când se celebrează Ziua Copilului, este declarată zi de sărbătoare legală, devenind astfel zi nelucrătoare la nivel naţional.

Propunerea legislativă pentru modificarea articolului 139  din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii a fost semnată de parlamentari de la toate partidele parlamentare şi a fost adoptată de Parlament în unanimitate. Scopul propunerii legislative este ca de Ziua Copilului, pe 1 iunie, părinţii să beneficieze de o zi liberă, pentru a putea să petreacă mai mult timp cu copiii lor.

1 iunie este a 14-a zi liberă din an, după 1 şi 2 ianuarie, 24 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, 15 august, 30 noiembrie, 1 decembrie şi 25 şi 26 decembrie.

Lăsaţi un răspuns