Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Concurs directori de şcoli. Funcţii pierdute după contestaţie

Mai mulţi candidaţi pentru funcţiile de directori sau directori adjuncţi ai unităţilor de învăţământ au contestat rezultatele obţinute. Unii au avut chiar ghinionul să piardă funcţiile pentru care, iniţial, au fost admişi.

isj-mmLa nivel de Maramureş au fost înregistrate 11 contestaţii după examenul pentru directori şi directori adjuncţi de şcoli. Pentru a nu exista suspiciuni privind corectitudinea comisiei, contestaţiile au fost soluţionate în judeţul Timiş.

O singură persoană dintre cele care au contestat (Colozsvari Angela, care a candidat pentru funcţia de director al Centrului de Educaţie Incluzivă Vişeu de Sus) a fost declarată admisă după contestaţia formulată.

Conform ordinului emis de minister, la unităţile şcolare unde candidaţii nu au promovat concursul, vor fi numite, prin detaşare, cadre didactice care îndeplinesc condiţiile de a ocupa aceste posturi, adică să fie membri în corpul naţional de experţi în management educaţional.

„Cadrele didactice care ocupă aceste funcţii şi nu s-au prezentat la concurs, nu vor mai fi numite în această funcţie precum şi cadrele didactice care ocupă aceste funcţii dar nu au promovat una dintre probe”, arată ministerul.

 

Citeşte şi:

http://maramuresmedia.ro/2016/11/281-de-contestatii-a-concursului-pentru-directori-de-scoli-cv-urile-candidatilor-la-corpul-de-control-al-ministerului/

 

 

 

Lăsaţi un răspuns