Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Primăria Baia Mare dă vina pe firma de deszăpezire

Primăria Baia Mare are un contract de deszăpezire, însă, societatea nu a intervenit cu toate utilajele, din motive TEHNICE, se arată într-un comunicat al viceprimarului cu atribuţii de primar, Marinel Rob. Este vorba despre firma SC Nord Vest Infrastructură şi Servicii SRL. Este vorba despre o firmă înfiinţată în 2013, care, conform Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale are sediul în Baia Mare, b- dul Republicii, nr. 16, însă numărul de telefon de la date de contact este identic cu cel al firmei SC XS Sud Compani SRL. Conform contractului semnat în luna noiembrie, firma ar fi trebuit să intervină cu patru utilaje mari și două utilaje medii, echipate cu lamă și sărăriță, în cazul în care condițiile meteorologice impun acest lucru.

drum-cu-zapada-baia-mare”În calitate de primar interimar al Municipiului Baia Mare, vin în fața dumneavoastră și vă prezint scuzele mele cu privire la disconfortul creat zilele acestea, în urma căderilor masive de zăpadă. De foarte multă vreme, în Municipiul Baia Mare nu a mai căzut o cantitate atât de mare de zăpadă, într-un timp atât de scurt. Intervenția utilajelor de deszăpezire nu a fost suficient de promptă pentru a asigura un trafic fluent în oraș”, arată Marinel Rob, viceprimarul cu atribuţii de primar.

„În cursul zilei de astăzi (n.red. ieri, 2 decembrie), s-a întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului Baia Mare, l-a care a fost invitat și prefectul județului Maramureș, Dl. Sebastain Lupuț, ocazie cu care s-au analizat măsurile suplimentare și legale care se pot lua pentru normalizarea situației. Dl. prefect a precizat că în urma discuțiilor avute cu reprezentanții ISU Maramureș s-a stabilit faptul că, nu sunt motive justificate pentru a se declara stare de urgență, referitor la căderile recente de zăpadă din Municipiul Baia Mare”, arată viceprimarul Rob.

”Se menționează faptul că, în cursul lunii noiembrie, la nivelul Primăriei Municipiului Baia Mare s-a încheiat contractul de servicii de deszăpezire nr. 43.060/29.11.2016 cu SC Nord-Vest Infrastructură și Servicii SRL din Baia Mare, prin care societatea menționată se angajează să intervină cu un număr de 4 utilaje mari și 2 utilaje medii, echipate cu lamă și sărăriță, în cazul în care condițiile meteorologice impun acest lucru. Din motive de ordin tehnic invocate de societatea menționată, în prima fază a intervenției nu au putut fi folosite toate utilajele prevăzute în contract. În prezent, s-a suplimentat numărul de utilaje de către societatea contractantă cu un număr de 5 utilaje mari, dotate cu lamă, sărăriță și sare, care acționează pe toate arterele din Baia Mare care permit accesul acestui tip de utilaje. În paralel cu aceste demersuri, grupul de lucru constituit la nivelul Primăriei Baia Mare a luat legătura cu diverse societăți comerciale din oraș, potențiale furnizoare de utilaje pentru deszăpezire. Astfel, a fost suplimentat cu 2 buldoexcavatoare și un autogreder numărul utilajelor de intervenție. La nivelul Serviciului Public Ambient Urban acționează alte 8 utilaje de intervenție, de mici dimensiuni, iar din partea societății SC Vital SA acționează un număr de 2 buldoexcavatoare. În urma intervenției acestor utilaje, care vor lucra non-stop, sperăm ca în curând să se circule în condiții de normalitate în Baia Mare. Țin să precizez că Primăria Baia Mare a organizat două licitații pentru deszăpezire în toamna acestui an, dar nu s-a prezentat niciun ofertant la niciuna dintre cele două licitații. În aceste condiții, am fost nevoiți să facem un studiu de piață, prin care am solicitat oferte de la un număr de 10 operatori de deszăpezire și singurul răspuns primit a fost de la SC Nord-Vest Infrastructură și Servicii SRL din Baia Mare. În paralel, s-au demarat procedurile pentru negociere fără publicare prealabilă și pentru licitație propriu-zisă, la finalul cărora sperăm să avem un operator de deszăpezire care să aibă capacitatea tehnică de intervenție în condiții optime și la timp”, a subliniat Rob.

Lăsaţi un răspuns