Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 4 mai 2024

Arest preventiv pentru ultraj asupra unui poliţist

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 18 ianuarie, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a doi maramureşeni. Este vorba de Simona-Gabriela Conţiu şi Călin Conţiu pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Incidentul s-a înregistrat la începutul săptămânii, în Baia Mare.

După producerea incidentului Inspectoratul Judeţean de Poliţie a informat că „pe strada Grănicerilor din Baia Mare, în timpul unei acțiuni desfășurate de polițiștii maramureșeni pentru documentarea activității infracționale a unor persoane, o femeie în vârstă de 36 de ani aflată la volanul unui autoturism nu s-a supus legitimării și a plecat cu autoturismul rănindu-l pe unul dintre polițiști. Sub coordonarea procurorului se desfășoară cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj”.

Astfel, în 18 ianuarie, faţă de inculpaţi, a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

instanta-ciocan-400x226Într-un comunicat al Parchetului se arată că, probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 16 ianuarie 2017, în jurul orei 20:00, fiind instigată de inculpatul Călin Conţiu, inculpata Simona-Gabriela Conţiu a pus în mişcare un autoturism şi a lovit-o în zona piciorului pe persoana vătămată D.L.I., lucrător de poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Apoi, autoturismul la volanul căreia se afla femeia l-a târât pe poliţist, pe asfalt, pe o distanţă de aproximativ 5 metri. Persoanei vătămate i-au fost cauzate leziuni traumatice care necesită pentru vindecare un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

La data de 19.01.2017, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Lăsaţi un răspuns