Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 14 iulie 2024

Jandarmeria Maramureş: Mulțumim protestatarilor!

Într-un mesaj, transmis de Jandarmeria Maramureș, se aduc mulțumiri celor care au participat la protestele din Baia Mare și Sighetu Marmației, care au manifestat pașnic și civilizat.

protest in baia mare„În contextul desfăşurării în spaţiul public pe raza municipiilor din judeţul nostru a manifestărilor, jandarmii maramureşeni asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru ca aceste forme de exprimare să se desfăşoare în mod paşnic şi  civilizat, în concordanţă cu prevederile Constituţiei României şi a legislaţiei în vigoare (care prevăd şi stabilesc dreptul cetăţenilor de a organiza în spaţiul public, mitinguri, demonstraţii şi alte manifestări în mod liber şi paşnic).

Noi, jandarmii maramureşeni, adresăm pe această cale, mulţumiri tuturor celor care pe timpul desfăşurării protestelor din această săptamână, manifestări ce au avut loc în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, au înţeles să-şi exprime acest drept constituţional în mod paşnic şi civilizat, fără a se înregistra evenimente nedorite.

Apreciem modul în care conducătorii auto şi pietonii au înţeles să evite pe cât posibil, deplasările în spaţiile şi pe traseele pe care se desfăşoară aceste manifestări, în vederea asigurării unei fluidizări normale a circulaţiei. Pe întreg parcursul acestor adunări publice, siguranţa participanţilor este prioritatea forţelor de ordine. Pe timpul desfăşurării evenimentelor, jandarmii maramureşeni vor urmări prevenirea faptelor de natură contravenţională şi penală, asigurarea unui climat optim şi sigur de ordine şi linişte publică, respectiv informarea cetăţenilor cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială şi consecinţele care decurg din încălcarea prevederilor legale.

De asemenea, vă asigurăm despre faptul că, Jandarmeria Maramureş respectă dreptul la libera exprimare şi la libertatea de întrunire.

Menţinerea unui dialog direct şi permanent cu cetăţenii prezenţi la aceste acţiuni prin personalul specializat al Jandarmeriei Maramureş este prioritară pentru încrederea oamenilor care ne solicită sprijinul.

În spiritul legii, reamintim persoanelor care vor participa la asemenea manifestări, să ia măsuri ca în situaţia identificării unor cetăţeni care prin modul de manifestare, tulbură ordinea publică sau provoacă, instigă la săvârşirea unor acte de violenţă, să aducă la cunoştinţa jandarmilor situaţiile respective, să evite implicarea în conflicte de orice natură şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine”, se arată în mesajul transmis de Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș.

 

Lăsaţi un răspuns