Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

10 pentru Europa – manifestări dedicate Zilei Europei

Instituția Prefectului – Județul Maramureș și Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare, instituții de cultură, învățământ și sport, precum și cu ONG-uri din Maramureș, organizează în data de 9 Mai, cu ocazia Zilei Europei, manifestări reunite sub genericul “10 pentru Europa”. Astfel, organizatorii doresc să marcheze împlinirea a 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană.

steag-europaAcțiunile se vor desfășura marți, 9 mai, în Baia Mare, după următorul program:

 

Centrul Millenium Baia Mare

Ora 10.00.

Conferința „Împreună în Europa – România, de 10 ani în UE”.

Expoziție cu lucrările înscrise la Concursul de fotografie „Programul Erasmus, de 30 de ani schimbă vieți” – organizator: Centrul Europe Direct Maramureș.

Palatul Administrativ

Ora 10.00.

Desene cu creta – steagurile statelor membre, participă elevi ai Colegiului de Arte Baia Mare – organizator: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Ora 11.20.

Intonarea imnurilor României și Uniunii Europene de către Fanfara Municipală – organizator: Primăria Baia Mare.

Ora 11.30.

Moment artistic din repertoriul european, interpretează elevi ai Palatului Copiilor Baia Mare – organizator: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Vizitarea expoziției de produse finale ale proiectelor cu finanțare europeană derulate în școli – organizator: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Ora 12.00. Sala „Bogdan Vodă” a Consiliului Județean

Simpozionul „Prezențe maramureșene în Europa”, editia a X-a  organizator: Instituția Prefectului Județul Maramureș, Consiliul Județean Maramureș.

Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”, Baia Mare

Ora 14.00.

Vernisaj ”Colorăm Europa” – atelier de pictură în cadrul a patru cercuri de pictură – organizator Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Câmpul Tineretului

Ora 14.00. Arena 11

Atelier de pictură cu elevii clasei a III-a, Colegiul de Arte Baia Mare – organizator UAP, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Ora 15.30.

Crosul „Pro Europa”  organizator Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș.

Ora 16.00.

Flashmob cu tema Flag Mandala – Europa Unita, un model de pace pentru intreaga omenire  organizator Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș.

La finalul activității, participanții vor întinde 2 mari steaguri, al României și al UE.

Teatrul Municipal Baia Mare.

Ora 18.30.

Vernisajul expoziţiei de artă plastică dedicată Zilei Europei, în foaierul teatrului – organizator: Primăria Baia Mare, Uniunea Artiștilor Plastici.

Ora 19.00.

Reprezentație de gală cu piesa de teatru „Casa de pe graniță” – organizator: Primăria Baia Mare, Teatrul Municipal Baia Mare. (Intrarea pe bază de invitații)

Lăsaţi un răspuns