Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

Jandarmii pregătiți pentru protest

Jandarmii maramureşeni vor asigura ordinea publică pe timpul manifestării de protest organizate, care se va desfăşura  pe raza municipiului Baia Mare.

jandarmiJandarmeria Maramureş va fi prezentă în mijlocul comunităţii  pentru a asigura un climat de siguranţă pentru toţi cetăţenii şi de asemenea, invită toţi participanţii la adunările din spaţiul public, să coopereze şi să rămână în dialog  permanent cu forţele de ordine, pentru a menţine caracterul paşnic şi civilizat al manifestării.

Luni, 29 mai a.c., între orele 15:30-16:30, pe platoul din Piaţa Tricolorului din Baia Mare, în fața Palatului Administrativ, se va desfăşura o manifestare de protest, organizată de U.S.T. Cartel Alfa, Filiala Maramureş, având ca scop exprimarea unor nemulţumiri referitoare la elaborarea Legii Salarizării Unitare.

Efective de jandarmi maramureşeni vor asigura ordinea şi siguranţa publică în zonă pentru ca manifestarea să se desfăşoare în condiţii normale.

Jandarmii sfătuiesc cetăţenii să nu poarte la vedere bunuri de valoare (bijuterii, sume de bani etc.), care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase. De asemenea, pentru evitarea producerii oricărui incident nedorit, recomandăm participanţilor la aceste manifestări să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

Conform atribuţiilor sale, Jandarmeria Română  asigură măsurile de ordine pentru ca aceste forme de exprimare publică să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, dar totodată precizăm că prima condiţie legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spaţiul public este aceea de a o declara în prealabil.

       

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

 

R.V.N.

 

Lăsaţi un răspuns