Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

Weekend de foc pentru jandarmii maramureșeni

Efective specializate ale Jandarmeriei Maramureş în cooperare cu jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ,, Ştefan Cicio-Pop’’ Cluj-Napoca , vor asigura din punct de vedere al ordinii şi siguranţei publice  manifestările ce vor avea loc în această perioadă, după cum urmează:

jandarmiÎn perioada 18-23 mai a.c., pe raza Municipiului Baia Mare şi în alte localităţi din judeţ, se desfăşoară evenimentul „Zilele Maramureşului – Haida, hai în Maramureş”.  Evenimentul este organizat de către Consiliul Judeţean Maramureş. La această manifestare se preconizează participarea a unui număr mare de persoane zilnic, în diferite locaţii şi localităţi.

În perioada 19-21 mai, Asociaţia Judeţeană de Orientare în colaborare cu Federaţia Română de Orientare, organizează concursul internaţional Trofeul Maramureş – concurs care fundamentează şi baza de selecţie pentru loturile naţionale de juniori şi tineret care vor participa la Campionatul European şi Mondial.

 Vineri 19 mai a.c.,  între orele 19:00-22:00, în Piaţa Cetăţii din Municipiul Baia Mare, se desfăşoară evenimentul cultural „Arhitectură şi muzică”, organizat de Fundaţia „Arte +”. Evenimentul constă într-un concert de muzică electronică susţinută de 2 DJ..

Sâmbătă 20 mai a.c., între orele 10:00-12:00, Forumul Democrat German organizează în Piaţa Libertăţii din Baia Mare evenimentul cultural „Freamăt de Primăvară”. Evenimentul constă într-o paradă a participanţilor de la sediul organizaţiei (str. Vasile Lucaciu nr. 47) până în Piaţa Libertăţii şi desfăşurarea unui program de dansuri specifice şi alte activităţi culturale în Piaţa Libertăţii.

Totodată, sâmbătă 20 mai, între orele 10:00-14:00, în localitatea Sighetu Marmaţiei, va avea  loc sfinţirea Bisericii Ortodoxe de lemn situată pe  strada Valea Hotarului zona Sihei, eveniment la care se preconizează participarea unui însemnat număr de  credincioşi.

De asemenea, sâmbătă 20 mai, începând cu ora 14:00, pe Stadionul „Arena Zimbrilor” din Baia Mare va avea loc meciul de rugby dintre echipele C.S.M. Baia Mare şi C.S.M. Bucureşti, semifinala Superligii CEC Bank iar între orele 18:00-20:00, pe Stadionul Comuna Recea din localitatea Săsar, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele A.S. Comuna Recea şi F.C. Hermannstadt, meci de campionat din Liga a III-a.

Jandarmii se vor afla cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi de buzunare etc.) precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.

***

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Jandarmeria Maramureş recomandă: „Cei care participă la aceste evenimente să manifeste răbdare, iar dacă sunt  martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmerie, care sunt acolo pentru a preveni conflictele de orice natură. De asemenea, recomandăm să nu lăsaţi nesupravegheate bunurile şi obiectele personale de valoare” .

În conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă „112”.

 

R.V.N.

Lăsaţi un răspuns