Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 6 iunie 2023

1.215 de voturi – diferența dintre PSD și PMP, la Ulmeni

Biroul Electroral Județean (BEJ) a dat publicității rezultatele înregistrate în urma alegerilor locale parțiale organizate duminică în cele două administrații din Maramureș: Ulmeni și Baia Sprie. Cifrele arată că la Baia Sprie candidatul PNL a obținut postul de primar, iar la Ulmeni funcția revine candidatului PMP care a obținut cu 1.215 voturi mai mult decât candidatul PSD.

MM_Ulmeni_Primăria„În urma numărării voturilor valabil exprimate la alegerile locale parțiale din data de 11 iunie 2017 în Circumscripția electorală nr. 12 Ulmeni, s-a stabilit că 2.563 voturi revin candidatului Morar Lucian Ioan Titus și 1.348 candidatei Luca Cornelia.

În Circumscripția electorală nr. 3 Baia Sprie, candidatul Partidului Național Liberal, Bîrda Sebastian Alin, a obținut un număr de 1.295 voturi”, se arată în comunicatul transmis de BEJ.

 

  • Sesizări formulate de PSD

Alegerile de la Ulmeni nu au fost lipsite de incidente. PSD a sesizat, ieri, BEJ și a solicitat schimbarea președintelui secției de votare nr. 203 din Chelința.

De asemenea, Liviu Luca, președintele Organizației PSD Ulmeni, a depus la Biroul Electoral de Circumscripție Ulmeni o solicitare ca toate voturile exprimate în Secția 203 Chelința să fie anulate. În solicitarea sa, președintele PSD Ulmeni invocă suspiciuni de influențare a votului.

Liviu Luca a arătat că între orele 15.00 – 18.00, candidatul PMP pentru Primăria Ulmeni, Lucian Morar s-a aflat în secția de votare manifestându-se extrem de vocal și interacționând cu alegătorii, fapt interzis de legea electorală. ”Mai mult, candidatul Lucian Morar a intimidat votanții, poziționându-se chiar lângă secția de votare, salutând alegătorii înainte ca aceștia să intre la cabina de vot, iar apoi a urmărit introducerea buletinelor în urnă.

Președintele secției de votare, Ionuț Moldovan nu a respectat, la rândul lui,cerințele legii, afișând o atitudine părtinitoare față de Lucian Morar și neluând măsura legală, respectiv de îndepărtare a candidatului de secția de votare așa cum au stipulat îndatoririle sale de serviciu. Candidatul PMP și-a motivat prezența în secție de-a lungul atâtor ore încercând să justifice faptul că așteaptă la rând, pentru a vota, deși nu și-a manifestat activ această intenție“, arată Luca în sesizarea formulată.

 

Lăsaţi un răspuns