Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Autoturism cu țigări – abandonat în Sighet

Azi dimineaţă, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației – I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost demarată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 2.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a observat pe raza localității Sighetu Marmației un autoturism care se deplasa în viteză dinspre frontiera de stat.

tigariPolițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mașinii folosind semnalele acustice și luminoase, iar în momentul în care șoferul a observat patrula poliției de frontieră a mărit viteza, ulterior autoturismul fiind abandonat pe o stradă de pe raza municipiului Sighetu Marmației.

Din primele verificări, în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări, fapt pentru care acesta a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.500 pachete de proveniență Duty Free și Belarus, în valoare de 64.300 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

***

Miercuri, 14 iunie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu, jud. Satu Mare, au descoperit, la aproximativ 25 de metri de frontiera de stat spre interior, un colet ambalat în folie de culoare neagră, acoperit cu crengi și vegetație. La o distanță de aproximativ 30 de metri au mai găsit alte două colete ambalate similar.

Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Toate cele trei colete au fost transportate de polițiștii de frontieră la sediul instituției, unde s-a constatat că acestea conţin 1.500 pachete cu țigări marca “Compliment Slim”, de provenienţă Duty Free. Valoarea totală a țigărilor este de 17.550 lei.

Acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate au fost desfăşurate şi în zona de competenţă Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației, în urma cărora poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat 2.800 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 33.000 lei.

Țigările au fost ridicate în  vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Lăsaţi un răspuns