Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

Pompierii au lucrat de zor după vijelie

Pompierii militari maramureșeni au lucrat la foc continuu în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea efectelor vijeliilor care au afectat ieri mai multe localități din județ.          Fenomenele meteo periculoase, care au apărut în urma avertizărilor cod portocaliu, au afectat mai ales localitățile Baia Mare, Baia Sprie și Tăuții Măgherăuș.

pompieri cu drujbaCa urmare, patru ofițeri și peste 30 de subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș au intervenit cu șase autospeciale pentru înlăturarea efectelor a peste 40 de situații de urgență apărute în urma vijeliilor.

Pompierii militari au acționat, împreună cu reprezentanți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, la îndepărtarea a patru acoperișuri de bloc, a unor elemente de construcție și a unor bucăți de învelitoare desprinse din imobile, care puneau în pericol siguranța cetățenilor.

Totodată, pompierii au intervenit și la îndepărtarea a peste 30 de arbori, care au căzut pe clădiri, pe autoturisme parcate, linii electrice și carosabil. La această oră, intervențiile pompierilor militari au fost finalizate. În teren se mai află echipe ale furnizorului de curent, care lucrează la restabilirea alimentării cu energie electrică a mai multor localități, afectate de fenomenele meteo periculoase produse în ultimele zile.

Lăsaţi un răspuns