Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Registrul electronic al pacienților cu melanom, lansat la Cluj

Primul registru electronic național al pacienților cu melanom a fost lansat, la Cluj-Napoca, de Societatea Română de Dermato-Oncologie, în cadrul unei conferințe naționale care are loc zilele acestea, arată Agerpres.

Melanom-Malign”Societatea Română de Dermato-Oncologie a lansat în cadrul conferinței de la Cluj-Napoca primul registru electronic național pentru bolnavii de melanom, adulți și copii, deoarece la nivelul Ministerului Sănătății așa ceva nu există. Este important un astfel de registru pentru a se ști câți bolnavi de melanom avem, deoarece au apărut terapii noi, care sunt foarte costisitoare, și este nevoie de o evaluare a necesarului acestor medicamente. Solicităm ajutorul Ministerului Sănătății pentru popularizarea acestui registru și să se decidă obligativitatea înregistrării bolnavilor cu melanom de către cadrele medicale”, a spus presei președinta Societății Române de Dermato-Oncologie, Rodica Cosgarea.

Medicul clujean a precizat că un registru, care nu era însă electronic, a fost creat în urmă cu trei ani pentru cele șase județe din Regiunea de Nord-Vest a României. În acesta s-au înregistrat, până în prezent, de către medici, 2.000 de persoane diagnosticate cu melanom.

Conferința se desfășoară până în 17 iunie, la eveniment fiind prezenți peste 300 de specialiștii dermato-oncologi din România și mai multe țări europene. În cadrul conferinței vor fi abordate teme referitoare la leziuni precanceroase, tumori cutanate și melanom.

***

Potrivit specialiștilor, melanomul este cea mai gravă formă de cancer de piele, numărul cazurilor crescând în ultimii 30 de ani atât în Europa, cât și în SUA.

 

Lăsaţi un răspuns