Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 27 martie 2023

Cupa României la șah rapid – câștigată de Clubul de șah Baia Mare

În semn de apreciere pentru susținerea Clubului de șah Baia Mare, președintele acestuia, Pop Ioan Daniel, l-a vizitat pe Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș, pentru a-i dărui însemnele celei mai recente victorii. Clubul de șah s-a regăsit și de această dată în fruntea clasamentului celor mai buni șahiști din România.

cupa sah1Cele mai performante cluburi de seniori din România, dar și echipe de amatori din țară au participat, în perioada 19 – 21 mai 2017, la una dintre cele mai importante competiții naționale de acest gen. Ediția din acest an a Cupei României la șah rapid pe echipe s-a desfășurat la Alba Iulia și a adus în fața iubitorilor sportului minții nume importante din lumea șahului, precum marele maestru internațional Alexei Shirov, marii maeștri internaționali Andrei Murariu și Tiberiu Georgescu, maestrul internațional Vlad Bârnaure și juniorul Andrei Dolana. Aceste nume sunt legate de victoria echipei băimărene.

„Este a cincea oară consecutiv când Clubul de șah al municipiului Baia Mare cucerește acest important trofeu râvnit de toate echipele bune din România. Am avut o echipă nouă față de edițiile anterioare, dar cu toate acestea am reușit performanța de a termina pe prima poziție, încă o dată. Ne-am bucurat de susținerea și sprijinul Consiliului Județean Maramureș și în cadrul acestei ediții și sperăm la o colaborare la fel de bună și pe viitor”, a apreciat Pop Ioan Daniel, președintele clubului.

Președintele administrației județene, Gabriel Zetea, a felicitat performanța obținută în cadrul acestei competiții de reprezentații municipiului Baia Mare și a asigurat echipa campioană la șah de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș.

Lăsaţi un răspuns