Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

13 septembrie – Ziua Pompierilor

13 septembrie este Ziua Pompierilor din România. În această zi se marchează data bătăliei dusă de pompierii militari în Dealul Spirii.

ziua pompierilorAngajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș au ieșit în stradă de ziua lor. Aceștia au sărbătorit pe platoul din fața sediului ISU Maramureș.

La ceremonie au participat oficialități județene, locale, reprezentanți ai cultelor religioase, comandanți și șefi ai unităților și instituțiilor aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cadre militare în rezervă, reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate și colaboratori ai I.S.U. Maramureș.

În cadrul ceremoniei s-au citit mesajele primite din partea Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. De asemenea, au luat cuvântul subprefectul județului, vicepreședintele Consiuliului Județean Maramureș și primarul municipiului Baia Mare. Tot cu această ocazie, un ofițer și cinci subofițeri au fost înaintați în gradul următor, iar un ofițer și 12 subofițeri au trecut în rezervă cu drept la pensie.

Totodată, ISU Maramureș a fost reprezentat la București, prin col. Sîrb Ioan Ioniță, prim adjunctul inspectorului șef, la ceremonia de acordare a Drapelelor de Luptă, de către Președintele României.

 

Lăsaţi un răspuns