Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

Anchetă la Șomcuta Mare. Nou-născut abandonat în pârâu

O anchetă au demarat oamenii legii după ce la Şomcuta Mare, în pârâul Căicana, a fost găsit un nou-născut. Bebeluşul era învelit într-un sac.

bebelusMarți, 12 septembrie, o asistentă medicală care trecea prin zonă, a auzit un plâns venit dinspre cursul de apă. S-a dus să vadă despre ce e vorba și a găsit sacul. A descoperit nou-născutul, i-a acordat primul ajutor, după care a sunat la 112.

Imediat un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş a preluat micul pacient și l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş”. Medicii l-au internat imediat pe Secţia de Neonatologie a unităţii sanitare.

Personalul medical i-a dat un nume: Luca. Copilul are 3,5 kilograme şi 52 de centimetri. Conform evaluării, starea sa de sănătate este bună şi copilul se află în afara oricărui pericol, în pofida faptului că a fost găsit în hipotermie şi nici măcar nu i se tăiase coordonul ombilical.

Poliţiştii maramureşeni au deschis o anchetă în acest caz, pentru a afla identitatea mamei care i-a dat viață și l-a abandonat în albia pârâului.

Lăsaţi un răspuns