Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Emoții și flori la început de an școlar

Cu emoţii și flori a început un nou an şcolar. Festivităţi de deschidere au avut loc, astăzi, la toate şcolile şi grădiniţele din judeţ. Părinţi şi bunici au fost alături de cei mici la început de nou an şcolar, iar dascălii i-au întâmpinat pe elevii și copiii din grădinițe cu zâmbetul pe buze, mesaje de bun venit și le-au urat succes în noul an școlar.

La unitatea de învățământ din Buciumi (structură a Liceului Teoretic „I. Buteanu” Şomcuta Mare), mesajele de bun venit au fost transmise de Silvia Lupuțu, profesor pentru învățământ preșcolar, Elena Petruș, profesor pentru învățământ primar. De asemenea, mesajul ministrului Educației a fost transmis de Ildi Grama, director adjunct al Liceului Teoretic „I. Buteanu” Şomcuta Mare.

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, și-a petrecut prima parte a zilei în Maramureș, pentru a participa la festivitățile de deschidere a anului şcolar 2017-2018 de la Școala Gimnazială Vișeu de Jos și inaugurarea Grădiniței cu program normal din aceeași localitate, construită în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), dar și la inaugurarea sălii școlare de sport din comuna Petrova.

Noul an şcolar cuprinde 35 de săptămâni de cursuri, excepţie făcând elevii claselor terminale, respectiv a VIII-a si a XII-a, care vor încheia anul şcolar mai devreme, pentru a se putea pregăti de Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureat.

 

***

Structura noului an școlar cuprinde:

semestrul I (11 septembrie 2017 — 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (12 februarie 2018 — 15 iunie 2018).

Vacanțele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel:

vacanța de iarnă (23 decembrie 2017 — 14 ianuarie 2018),

vacanța intersemestrială (3 — 11 februarie 2018),

vacanța de primăvară (31 martie — 10 aprilie 2018),

vacanța de vară (16 iunie — 9 septembrie 2018).

Suplimentar, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar beneficiază de vacanță în săptămâna 28 octombrie — 5 noiembrie 2017.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie ăn data de 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 8 iunie 2018.

Potrivit MEN, nu vor avea loc cursuri în zilele libere prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil în învățământ.

Lăsaţi un răspuns