Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Proiect european implementat în Baia Sprie

Primăria orașului Baia Sprie a lansat proiectul „Măsuri inovative de ocupare și combatere a sărăciei și ecluziunii sociale”. La eveniment au participat Tiberiu Barkoczi viceprimarul orașului, Alin Bozga, directorul economic al Primăriei Baia Sprie, reprezentanții partenerilor de proiect Annamaria Hitter (Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie), Romana Oneț (Asociația Femeilor Active din Maramureș), Mircea Ciolte (Avangarde Technologies Consulting SRL), fostul primar Vasile Dorin Pașca, consilieri locali, angajați ai primăriei, zeci de beneficiari.

proiect bsProiectul a primit din partea evaluatorului 94 de puncte din totalul de 100, situânduse pe locul 5 la nivel de țară, fiind în valoare de 20.557.995,49 lei. Suma va fi utilizată pentru reabilitarea a 33 de locuințe și îmbunătățirea condițiilor de trai prin utilizarea de tehnologii energetice moderne (50 de panouri fotovoltaice), reglementarea documentelor personale și de proprietate pentru 720 de membri ai comunității marginalizate, subvenționarea angajatorilor din zonă în vederea susținerii și creării a 225 locuri de muncă pentru membrii comunității marginalizate, înființarea a 20 de noi afaceri, programe de ucenicie pentru 50 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, organizarea de ateliere de lucru, seminarii cu teme sociale etc.

După cum a informat Sanda Bozga, secretarul echipei de implemntare, prin activitățile sale proiectul contribuie la obiective strategice la nivel național și european, răspunzând nevoilor specifice comunității rome marginalizate de reducere a sărăciei integrării și incluziunii persoanelor aparținând acestor grupuri în societate și pe piața muncii. Principalul scop al proiectului este acela de a servi la integrarea și incluziunea cetățenilor aparținând comunității marginalizate din Baia Sprie în societate, pe piața muncii și în sistemul educațional, reducerea sărăciei și a discriminării acestor persoane”, a spus Sanda Bozga.

Vasile Gherman

Lăsaţi un răspuns