Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Acțiune a TSD Maramureș: ”Să fim mai buni, să fim solidari cu semenii noștri”

Sâmbătă, 18 noiembrie, reprezentanții Tineretului Social-Democrat (TSD) Maramureș, alături de membri ai Organizației TSD Vișeu de Sus au organizat, pe Valea Vaserului, prima acțiune sub egida ”Să fim mai buni, să fim solidari cu semenii noștri”.

actiune tsd viseuPotrivit președintelui TSD Maramureș, Flaviu Bălan – ales președinte al tinerilor social-democrat maramureșeni cu aproximativ o lună în urmă – noua conducere și-a propus, în perioada următoare, să coordoneze o serie de acțiuni cu caracter social și umanitar, pentru a veni în sprijinul maramureșenilor care au cu adevărat nevoie de ajutorul și empatia semenilor. În acest sens, trei familii care trăiesc pe Valea Vaserului, pe coline aflate la aproximativ șase kilometri de așezarea urbană, au fost vizitate, în cursul zilei de sâmbătă, de reprezentanți ai TSD Maramureș și ai TSD Vișeu de Sus.

”Am discutat cu colegul meu, Adrian Bersan, președinte al organizației de tineret din Vișeu și am convenit ca prima acțiune sub egida ”Să fim mai buni, să fim solidari cu semenii noștri” să fie în această zonă. Apreciez implicarea întregii organizații TSD Vișeu de Sus, care a identificat familiile care ar putea avea nevoie de ajutorul nostru, așa că am urcat, la propriu, în căruțe și am pornit la drum. Am fost acasă la Ana Covaci, la Maria Michitiuc și la Ana Zavatzki și în fiecare locuință ne-au întâmpinat, alături de părinți, câte cinci – șase copii cu vârste cuprinse între 1 și 10 ani. Am realizat cât de greu este pentru acești oameni să ajungă la casele lor, cum străbat drumul cu căruțele, prin apă, pe colinele răsfirate de pe Valea Vaserului. Am luat cu noi, în această deplasare, și un asistent medical, care le-a măsurat adulților tensiunea și glicemia, interesându-se, totodată, și de starea de sănătate a celor mici. Și cum suntem în preajma unei sărbători importante, o sărbătoare creștină pe care toți o așteptăm cu nerăbdare, am dorit să aducem o bucurie în casa acestor oameni încercați de soartă. Așa că, la fiecare locuință pe care am vizitat-o, am oferit atât alimente, cât și rechizite și pachete cu dulciuri pentru cei mici, atenții care au fost primite cu multe zâmbete de încântare și cu bucurie”, a declarat Flaviu Bălan.

Tinerii social-democrați din Maramureș s-au mobilizat extrem de repede la propunerea președintelui lor, Flaviu Bălan, iar în ultima ședință avută în cadrul organizației de tineret au stabilit că, în luna următoare, vor organiza astfel de vizite și în alte zone ale județului, alături de reprezentanții organizațiilor locale. Conform conducerii TSD Maramureș, și Ziua Națională a României va fi marcată printr-o manifestare solemnă, iar sosirea lui Moș Nicolae va fi așteptată și la sediul PSD Maramureș, acolo unde copiii care vor trece pragul sediului vor primi câte o mică atenție din partea ”bunului Moș”.

 

Lăsaţi un răspuns