Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Cadouri pentru bunicii din Baia Sprie de la copii de grădiniță

În postul Crăciunului, tot mai mulți semeni ai noștri se gândesc să facă o bucurie celor nevoiași. Un gest frumos au făcut, în aceste zile, și  prichindeii de la Grădinița cu program prelungit nr. 25 Baia Mare, director prof. Cristina Rodica Șandor.

copii la camin baia sprieAjutați de cadrele didactice și de părinți, copiii au adunat legume și fructe pe care le-au dăruit bătrânilor de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Sprie. Activitatea face parte din strategia națională de acțiune comunitară în cadrul proiectului „De mici învățăm să dăruim”.

În acest proiect sunt implicate 14 cadre didactice și 180 de copii, împreună cu părinții acestora. Proiectul a fost lansat în luna octombrie, continuând în noiembrie cu „Săptămâna legumelor și fructelor”, în decembrie cu „Crăciunul pentru toți”, iar anul viitor în martie cu „Zâmbete și bucurie”, în aprilie „Toți împreună”, iar în mai se va face evaluarea proiectului.

Scopul acestuia este de a încuraja și implica preșcolarii și părinții în activități de voluntariat derulate în scop umanitar, susținerea procesului de incluziune socială a persoanelor aflate în dificultate, precum și combaterea abandonului școlar. „Copiii și părinții acestora, colegii mei, cadre didactice din cadrul grădiniței au răspuns pozitiv mobilizându-se exemplar pentru reușita acestei acțiuni. Îi felicit pentru tot ce au făcut și sunt sigură că vom colabora pe mai departe pentru a face bucurii celor nevoiași”, a spus directoarea Cristina Rodica Șandor.

Bătrânii și conducerea unității de asistență socială din Baia Sprie mulțumesc tuturor pentru darurile oferite și îi așteaptă să revină în Baia Sprie.

 

 

V.G.

Lăsaţi un răspuns