Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

Sorina Pintea s-a dus la Guvern pentru a ajuta bolnavii de cancer

Contractul privind dotarea Spitalului Județean Baia Mare cu un sistem complet de radioterapie a fost semnat de ministrul Sănătății

Joi, 9 noiembrie, la Guvern, a avut loc ceremonia de semnare a
contractelor pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a
spitalelor județene din Constanța, Galați și Baia Mare, dar și pentru Spitalul Universitar de Urgență Elias și Institutul Oncologic București. Contractele au fost semnate de ministrul Sănătății, Florian Bodog, și de Jaroslaw Lange, reprezentant al companiei Elekta Limited UK, furnizor al echipamentelor medicale.

sorina pinteaMinistrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat că prin achiziția acestor echipamente se continuă proiectul cu Banca Mondială. Acesta a mulțumit și conducerilor celor cinci spitale care vor fi dotate cu echipamente de radioterapie, dar în special ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. „Vreau să mulțumesc în mod deosebit Spitalului și managerului Spitalului din Baia Mare, care din resurse proprii a construit buncărul și, din câte înțeleg eu, este gata pentru a primi echipamentul. Și vreau să mulțumesc fiecărui manager în parte pentru modul în care a înțeles să răspundă demersului nostru și să ne suprapunem perfect în ceea ce privește procedura de instalare și să ne asigurăm că echipamentele pe care le achiziționăm acum nu vor sta împachetate. Este doar un prim pas din marele proiect de retehnologizare a spitalelor din România, proiect care este parte a programului de guvernare”, a precizat Bodog. Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a precizat că prin acest proiect Guvernul face „un pas înainte” pentru împlinirea promisiunilor sale.

Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, a spus: ”Semnarea acestor finanțări pentru dotarea celor cinci spitale cu aparatură de înaltă performanță înseamnă investiție în oameni, investiție în vieți. Și nu spun un lucru mare, deoarece sunt mii de oameni care locuiesc astăzi în Maramureș și în jurul județului nostru și se află pe liste de așteptare pentru urmarea unor tratamente care pot să le ofere o viață mai lungă. De aceea, se cuvine să mulțumim, acum, Guvernului României, Ministerului Finanțelor, Ministerului Sănătății și Băncii Mondiale pentru aceste finanțări, și mai ales să felicităm spitalele și managerii acestor unități medicale pentru că au reușit să facă corect aceste documente, să le depună și să obțină fondurile necesare pentru comunitățile noastre”.

Lăsaţi un răspuns