Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Consilier PMP declarat incompatibil

Incompatibilitate în Consiliul Local Șomcuta Mare. Conform Agenției Naționale de Integritate (ANI), un consilier local, care acum este la al doilea mandat, a fost prins pe picior greșit și este cercetat pentru incompatibilitate.

teodor BALMOSConform ANI, consilierul local Teodor Balmoș, membru al PNL și apoi al Partidului Mișcarea Populară (PMP), s-a aflat în stare de incompatibilitate. „În perioada exercitării calităţii de consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Șomcuta Mare, judeţul Maramureș, Primăria orașului Șomcuta Mare a încheiat contracte comerciale (achiziții directe de produse în baza unor facturi) cu S.C. Balador S.R.L., societate comercială al cărei asociat și administrator este soția persoanei evaluate, în baza acestor contracte, societatea comercială menționată încasând suma totală de 24.335,29 Lei.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2), coroborat cu art. 92, alin. (1) din Legea 161/2003”, arată ANI. Potrivit legii (art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003), consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general,director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat  sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociare cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau cu regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”;

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

 

 

foto: facebook

Lăsaţi un răspuns