Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Academician – Cetățean de onoare al județului

Alexandru Surdu, vicepreședinte al Academiei Române, a primit titlul de Cetățean de onoare al județuli Maramureș. Distincția i-a fost acordată, într-un cadru festiv, marți, 27 februarie, la Consiliul Județean Maramureș.

La ședința festivă au fost prezenți pe lângă consilierii județeni și prefectul județului, oameni de cultură și IPS Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului.

surdu„Suntem prezenți în compania unei personalități a învățământului superior din România. Profesorul universitar doctor, academician Alexandru Surdu, este recunoscut și apreciat în țară și străinătate pentru multiple realizări științifice în domeniul filosofie și în științele socio-umane. De asemenea, este considerat o personalitate marcantă a culturii române, cu o carieră strălucită în domeniu.

 A onorat catedra universitară de la Facultatea de Filozofie a Universității din București pe care a slujit-o cu dăruire, cu pasiune și competență pe toate treptele ierarhiei didactice universitare. Prezența deosebit de activă a domnului academician Alexandru Surdu în plan universitar, academic, științific, cultural și social i-a adus o înaltă recunoaștere a meritelor și o deosebită apreciere din partea societății. Domnia sa întruchipează personalitatea unui cercetător și profesor universitar doctor de înaltă ținută academică, care a transmis prin entuziasmul său dorința de autodepășire la toți cei care i-a îndrumat de-a lungul carierei sale.

Excelența Voastră, domnule academician Alexandru Surdu, ceremonia publică de azi reprezintă prilejul de a vă arăta prețuirea de care vă bucurați pentru excepționala dumneavoastră operă didactică, filosofică, științifică,  culturală, socială, managerială și umană”, a declarat prefectul județului.

Lăsaţi un răspuns