Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Copiii de la grădinița din Buciumi – musafiri la Grădinița „Ion Creangă” Baia Mare

Grădinița „Ion Creangă” Baia Mare a fost, pentru o zi, loc de joacă și distracție pentru copiii de la grădinița din Buciumi (structură a Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare). Însoțiți de educatoarea Silvia Lupuțu, profesor pentru învățământ preșcolar, și de câțiva părinți, copiii din Buciumi au mers în vizită la colegii lor din Baia Mare. Activitatea face parte din acțiunile pregătite în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

1

2Programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” a fost unul bogat în activități pentru copiii de la grădinița din Buciumi. În cadrul acestui program, prichindeii s-au întâlnit cu polițiștii care i-au învățat pe copii să nu se expună accidentelor, au ascultat pricesne și au pregătit coșulețul cu ouă vopsite pentru Paște. Nu au lipsit nici vizitele și activitățile sportive. Copiii din Buciumi au fost în vizită la Centrul de Documentare și Informare din cadrul liceului din Șomcuta Mare, precum și la sala de sport.

Joi, 29 martie, copiii de la grădinița din Buciumi au fost „musafiri” la Grădinița „Ion Creangă” din Baia Mare (director Liana Pop). Gazde bune, personalul unității de învățământ, precum și copiii, și-au primit oaspeții cu multă căldură. Îmbrățișări, mâini strânse, cântece și jocuri, toate acestea au făcut parte din activitățile comune. Tot împreună au urmărit și un spectacol de teatru de păpuși, care i-a fascinat pe copiii. Apoi, gazdele i-au poftit pe copiii de la grădinița din Buciumi în sala de mese, unde s-au ospătat împreună. Și pentru că se apropie sărbătorile Pascale, musafirii au primit și câte un iepuraș de ciocolată și câte o felicitare.

Acțiunile comune între cele două grădinițe nu se vor opri aici, următoare activitate urmând să aibă loc după vacanță, însă, de această dată, gazdă va fi unitatea de învățământ din Buciumi.

Lăsaţi un răspuns