Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

Înșelăciune. Rețea de gaz verificată de escroci

O băimăreancă a fost înșelată de doi tineri pe care i-a primit în locuință pentru verificări la rețeaua de gaz.

verificari gazSub pretextul verificării instalaţiei şi aparatelor de alimentare cu gaz, doi tineri au reuşit să intre în locuinţa unei bătrâne din Baia Mare şi să sustragă peste 4.000 de lei. Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru identificarea şi prinderea lor.

O femeie de 79 de ani care locuieşte pe strada Gării din municipiul Baia Mare a devenit victimă a infracţiunilor de înşelăciune şi furt. Acesta a sesizat poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale că ieri, în jurul orei 15.00, doi tineri s-au prezentat la uşa locuinţei sale, pretinzând că sunt angajaţi ai primăriei şi că trebuie să verifice instalaţia de gaz. Femeia le-a permis accesul în bucătărie şi după ce au efectuat „verificări” la aragazul din bucătărie, le-a achitat 25 de lei. După ce au plecat, femeia şi-a dat seama că îi lipseşte suma de 4.075 de lei şi a sesizat poliţia.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere.

Poliţiştii maramureşeni recomandă cetăţenilor să fie cu băgare de seamă în momentul în care persoane necunoscute le bat la uşă oferindu-le diverse servicii. „Solicitaţi tuturor persoanelor care vă oferă diferite servicii la domiciliu actul de identitate şi/sau dovada că sunt autorizaţi să efectueze astfel de servicii. În situaţia în care aţi fost înşelaţi sau aveţi suspiciuni cu privire la calităţile pretinse de anumite persoane, anunţaţi de îndată poliţia şi încercaţi să oferiţi cât mai multe semnalmente”, avertizează Poliția.

Lăsaţi un răspuns