Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Poliția în acțiune la școala din Buciumi

Copiii de la școala și grădinița din Buciumi (structură a Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare) au fost vizitați, astăzi, de oamenii legii. Regulile de circulație le-au fost prezentate copiilor de către polițiștii de la Poliția Orașului Șomcuta Mare.

a

b

 

 

 

1a2a

Programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” de la grădinița din Buciumi a început luni, 26 martie, cu o acțiune desfășurată în comun cu elevii din ciclul primar și în parteneriat cu Poliția Orașului Șomcuta Mare. Agent șef adjunct Mihai Dunca și agent Claudiu Turda, de la formațiunea rutieră a Poliției Șomcuta, au răspuns „prezent” invitației lansate de dascăli (educatoarea Silvia Lupuțu, profesor pentru învățământ preșcolar, și Elena Petruș, profesor pentru învățământ primar).

Regulamentul rutier, adaptat vârstei, le-a fost explicat copiilor, pe înțelesul lor. Polițiștii le-au explicat copiilor cum să evite producerea accidentelor de circulaţie din calitatea lor de participanţi la trafic. Oamenii legii le-au vorbit despre circulația pe drumurile publice (cu și fără trotuare), despre modul în care se traversează corect strada, despre semnificația indicatoarelor rutiere etc.

Având în vedere perioada de primăvară, dar și faptul că peste o săptămână elevii și preșcolarii intră în vacanță, polițiștii i-au sfătuit pe copii să nu se expună, prin joaca lor, accidentelor de circulație.

Apoi mașina poliției și semnalele acustice și luminoase le-au captat atenția copiilor, astfel încât, la finalul întâlnirii, aproape toți au ales, pentru viitor, meseria de polițist.

 

Lăsaţi un răspuns