Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Școala fără violență – campanie în licee

În acest semestru, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor discuta cu elevii de liceu din județul Maramureș despre prevenirea violenței în școli. Campania se desfășoară sub denumirea „Școala fără violență”, iar primele întâlniri au avut loc la Colegiul Național Mihai Eminescu din Baia Mare și Liceul Borșa.

campanie scoala fara violentaElevii au înţeles în cadrul discuţiilor interactive cu poliţiştii că indiferent  de formele pe care le îmbracă, violenţa naşte violenţă, iar vorbele, deşi nu lasă răni vizibile pe corp, pot lovi greu. În ciuda provocărilor de orice fel, fiecare poate contribui la diminuarea acestui fenomen.

La Borşa, polițiștii au fost însoțiți de un reprezentant al Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Maramureș. Acesta  le-a vorbit elevilor despre consecințele consumului de substanțe interzise și le-a prezentat filme preventive pe acest subiect.

Elevii au fost informaţi şi despre răspunderea penală a minorilor şi măsurile educative care se pot dispune împotriva celor care comit fapte penale şi răspund penal.

Campania se va încheia cu faza județeană a concursului preventiv „Școala fără violență”, o competiție care oferă elevilor posibilitatea de a  aborda într-un mod original recomandările poliţiştilor, prin combinarea educaţiei cu arta teatrală, pentru a transmite un mesaj de impact cu privire la prevenirea manifestărilor violente.

 

Lăsaţi un răspuns