Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Procesiune religioasă de Rusalii. Jandarmii vor fi la datorie

Jandarmii maramureşeni vor fi la datorie și în aceste zile de sărbătoare.  Jandarmii vor executa mai multe misiuni de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestărilor organizate în spaţiul public pe raza judeţului nostru.

Pogorarea-Sfantului-Duh-1-700x890Duminică, 27 mai, între orele 16:30-18:00, Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului organizează o procesiunea religioasă de Rusalii. Evenimentul va avea loc în Baia Mare pe traseul: Piaţa Revoluţiei – b-dul Bucureşti – b-dul Unirii – Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”.  Cu ocazia Sărbătorii Rusaliilor Ortodoxe „Pogorârea Sfântului Duh”, se vor executa misiuni de ordine publică, în zona lăcaşelor de cult ortodoxe din localităţile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

Luni, 28 mai a.c., între orele 14:30-16:00, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Catedralei Episcopale Maramureşene, organizează în Baia Mare „Concursul Micul Biciclist Creştin”, ediţia a V-a. Concursul se va desfăşura pe traseul: b-dul Unirii, de la intersecţia cu strada Hortensiei până la intersecţia cu b-dul Republicii.

Marţi, 29 mai a.c., Parohia Ortodoxă Ucraineană Poienile de Sub Munte organizează evenimentul religios Hramul Bisericii din localitate.

În conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă „112”.

R.V.N.

Lăsaţi un răspuns