Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 4 februarie 2023

Biserica: Referendumul nu trebuie politizat

Biserica Ortodoxă Română susține că Referendumul din 6/7 octombrie nu trebuie politizat, iar votul trebuie să fie un act de afirmare și mărturie creștină.

milan balanPreotul Milan Bălan, reprezentant al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, a participat, miercuri, la ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș. În plenul ședinței, preotul a expus aspecte pe care Biserica Ortodoxă, respectiv Episcopia Maramureșului și Sătmarului le are în vedere în privința referendumului. S-a subliniat faptul că se așteaptă o atitudine unitară și susținerea demersului, iar apelul dat a fost pentru a nu se asocia referendumul cu mișcarea ori realizarea unui partid politic.

Preotul Milan Bălan a făcut un apel la unitate și prezentare la vot, subliniind faptul că referendumul este o inițiativă a societății civile la care s-au afiliat toate bisericile creștine din România. ”Referendumul reprezintă o inițiativă a societății civile. Toate bisericile s-au afiliat la această inițiativă. Bisericile fac apel la toți creștinii: acest demers trebuie să reprezinte o mobilizare a tuturor cetățenilor României. Atribuirea referendumului unui partid reprezintă un slogan neadevărat și generează multă confuzie. Pentru acest lucru noi, creștinii, suntem îndurerați pentru că nu dorim acest lucru – să se asocieze referendumul cu realizarea sau mișcarea unui partid, ci aparține societății civile”, a subliniat Milan Bălan.

Lăsaţi un răspuns