Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 4 februarie 2023

Vânătorii trimiși să împuște mistreți

Printr-o decizie a Comitetului pentru Situații speciale de urgență a Ministerului Apelor şi Pădurilor, vânătorii sunt obligaţi să omoare 28.013 mistreţi în termen de 90 de zile, suplimentar celor 53.134 de porci sălbatici prevăzuţi iniţial. În luna august a fost aprobat Planul suplimentar de măsuri pentru combaterea pestei porcine africane prin care au fost dispuse unele măsuri cu incidență în domeniul cinegetic, pentru aplicarea cărora Ministerul Apelor și Pădurilor trebuie să întreprindă anumite demersuri.

mistretiConform deciziției, pentru Maramureș, cota de intervenție aprobată la specia mistreț este de 994 de capete (34 la Valea Chioarului, 28 la Remetea, 23 în fondul cinegetic Chioar, câte 40 la Coroieni și Ciocotiș).

Ordinul arată că realizarea cotelor suplimentare de intervenție pentru mistreț în fondurile cinegetice neafectate de virusul pestei porcine africane cât și recoltarea integrală a mistreților din zona afectată se realizează de gestionarii fondurilor cinegetice cu vânători autorizați, personal silvic, personal de specialitate angajat și alte categorii de personal care au fost instruite de personal abilitat.

 

Lăsaţi un răspuns