Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Cimitire curățate de administrația Șomcuta Mare

Primăria Șomcuta Mare a demarat o acțiune de curățare a cimitirelor. Perioada nu a fost aleasă deloc întâmplător deoarece, la începutul lunii noiembrie, în Șomcuta Mare și localitățile aparținătoare se organizează luminația (Ziua morților; pomenirea tuturor credincioșilor răposați).

cimitir„De luminație creștinii îngrijesc mormintele rudelor trecute la cele veșnice. Credincioșii merg la cimitir, curăță mormintele și le înfrumusețează cu flori, candele și lumânări, în amintirea celor care i-au însoțit pe drumul vieții. La nivel local nu există un seriviciu de administrare al cimitirelor, iar întreținerea acestora se face doar de către cetățeni, care, de obicei, sunt mobilizați de preoți. Nu toată lumea răspunde solicitării: unii sunt bătrâni, alții bolvani sau prea ocupați cu munca pentru a participa la activitățile de curățare a cimitirelor. În acest an, am decis să dăm o mână de ajutor, pentru curățarea cimitirelor. Am început cu cimitirul din zona Budeni din Șomcuta Mare”, a declaratCimitire curățate de administrația Șomcuta Mare

Angajați ai primăriei și persoane care beneficiază de ajutorul social în baza Legii 416/2001, și care trebuie să presteze muncă în folosul comunității, au ieșit în teren pentru curățarea cimitirelor. S-au curățat șanțurile, a fost tunsă iarba și gardurile vii, iar vegetația uscată a fost înlăturată.

 

Lăsaţi un răspuns