Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 mai 2023

Maramureșeni în audiență la Papa Francisc

Delegaţia maramureşeană aflată în aceste zile la Roma, unde derulează şi promovează proiectul “Preotul Vasile Lucaciu, promotor al Marii Uniri”- a participat miercuri, în loja oficială, la audienţa Papei Francisc, în Piaţa San Pietro, alături de mii de pelerini veniţi din toate colțurile lumii.

maramureseni la vatican, papaMaramureșenii s-au întâlnit personal cu Papa Francisc, ocazie cu care vicepreşedintele CJ Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, a avut prilejul de a-i oferi Suveranului Pontif  un medalion cu preotul Vasile Lucaciu, insigna Centenar şi o cocardă tricoloră. Totodată, l-a invitat pe Sanctitatea Sa Papa Francisc în județul nostru, reamintind în discursul său despre activitatea pe care a avut-o cunoscutul preot în promovarea Marii Unirii.

Sancitatea Sa Papa Francisc a felicitat delegaţia județului Maramureș și a adresat mulţumiri pentru vizita şi iniţiativa extraordinară de a porni pe urmele preotului Vasile Lucaciu şi în Italia. Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune foto alături de intreaga delegație reprezentativă a județului nostru.

Vizita reprezentanților Maramureșului a continuat cu o nouă întâlnire oficială cu Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, cel care răspunde și de activitatea religioasă din România. Cu aceasta ocazia acestei întrevederi, cele două părți și-au exprimat aprecierea și susținerea reciprocă în activitatea pe care o desfășoară.

B.P.

Lăsaţi un răspuns