Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, la târnosirea bisericii din Fericea. Invitat: Corul din Văleni

Sărbătoare pentru locuitorii satului Fericea – localitate aparținătoare comunei Valea Chioarului – duminică se va face târnosirea bisericii.

preot ionut lupse

cor valenii somcuteiDuminică, 7 octombrie, în prezența Preasfințitului Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului. Au fost invitați mai mulți preoți și diaconi, precum și corul bărbătesc din Vălenii Șomcutei (dirijor Răzvan Pașca).

Biserica are hramul Sf. Ierarh Nicolae și a fost construită în perioada 1886-1896. De-a lungul timpului s-au mai făcut reparații la lăcașul de cult. Preotul paroh, Ionuț Lupșe, și consiliul parohial au decis să aducă și alte îmbunătățiri lăcașului. Astfel, în ultimele luni, cu sprijinul credincioșilor și a binefăcătorilor, s-au făcut lucrări, atât în interior, cât și în exterior, precum și reparații la acoperiș. De asemenea, cu sprijinul administrației locale, s-au refăcut căile de acces spre lăcașul de cult.

Sfânta Liturghie de duminică va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, împreună cu un sobor de preoți.

La eveniment a fost invitat și Vasile Moldovan, prefectul județului, dar și reprezentanți ai administrației publice locale și județene.

Lăsaţi un răspuns