Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Ziua Națională sărbătorită, la Șomcuta Mare, de Sf. Andrei

Ziua Națională a României și manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri se vor desfășura, la Șomcuta Mare, în 30 noiembrie, în ziua în care se sărbătorește Sfântul Apostol Andrei – protectorul românilor.

corul din somcuta la monumentConform declarațiilor făcute de Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, startul acțiunilor se va da la ora 12.00, când se va organiza ceremonialul depunerii de coroane la monumentul dedicat lui Ioan Buteanu și la Monumentul eroilor din parcul central al orașului.

Manifestările vor continua în parcul Ocolului Silvic din Șomcuta Mare, unde se va dezveli o placă comemorativă realizată de curând.

„Parcul din fața Ocolului Silvic Șomcuta Mare este locul unde, în 1918, s-au adunat chiorenii pentru a afla marea veste de la Alba Iulia: făurirea României Mari. Este un loc încărcat de istorie și la 100 de ani de la Marea Unire am decis să amplasăm aici o placă comemorativă”, a declarat primarul Buda.

Tot în parcul Ocolului Silvic se va oficia o slujbă religoasă și va fi organizat un spectacol de muzică patriotică. Au fost invitate corurile din Șomcuta Mare, Vălenii Șomcutei, Finteușu Mare, Buciumi, Ciolt, Mireșu Mare și Posta. La eveniment au fost invitați și reprezentanți ai Instituției Prefectului și ai Consiliului Județean, parlamentari, aleși locali și județeni.

„Invit toți chiorenii la această manifestare, să sărbătorim împreună Ziua Națională a României. Ca semn al mândriei de a fi român, îi îndemn pe toți să arboreze Drapelul Naţional, să participe la activităţile organizate de administrația locală, unde vor fi așteptați cu muzică patriotică, sarmale și vin fiert”, a declarat primarul Buda.

Primarul a subliniat că tot vineri, 30 noiembrie, se va porni și iluminatul ornamental și luminițele de pe bradul de Crăciun amplasat în parcul central din Șomcuta Mare.

Lăsaţi un răspuns