Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Amenajare pe Valea Hovrila

S-a dat startul lucrărilor de amenajare a văii Hovrila, în centrul localității Buciumi. Este vorba de porțiune dintre drumul național DN 1 C și intrarea laterală în curtea bisericii. Pe această porțiune, de-a lungul timpului, s-au înregistrat probleme din cauza ploilor abundente.

valea hov„În această zonă a existat un pod, însă aceasta nu a fost dimensionat corespunzător. Chiar și în acest an, din cauza ploilor abundente, apa s-a revărsat și a inundat mai multe curți și grădini ale locuințelor din zonă. Pentru ca astfel de situații să nu se mai înregistreze, la nivelul Primăriei Șomcuta Mare și al Consiliului Local s-a decis realizarea unui proiect pentru amenajarea văii”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Amenajarea văii se realizează din fondurile proprii ale primăriei, în scopul îmbunătățirii accesului spre locuințele situate pe malul stâng al cursului de apă. „Se vor folosi tuburi din beton armat, cu diametru interior de 1,5 metri, pe o lungime de 72 metri. Astfel apa va fi dirijată prin aceste tuburi, iar peste ele va fi amenajată calea de acces și o parcare”, a specificat primarul Buda.

S-a făcut organizare de șantier, iar astăzi s-a dat startul lucrărilor. Termenul de execuție al investiției este de un an.

Lăsaţi un răspuns