Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Trei zile fără energie electrică

Greu de crezut, dar adevărat: mii de maramureșeni au așteptat 3 zile să poată fi conectați la rețeaua de energie electrică. Situația a fost generată de ninsorile care au început să cadă la sfârșitul săptămânii trecute, societatea de distribuire a energiei electrice fiind depășită de situație.

Primele avarii la rețeaua de energie electrică au apărut de sâmbătă noaptea și localități întregi au rămas în beznă, iar unele locuințe fără sursă de căldură sau apă caldă.

angajat electrica in zapadaConform datelor furnizate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în această dimineață mai erau 6.000 de consumatori (persoane fizice și juridice) fără energie electrică. După patru ore, numărul acestora a scăzut la 2.600 de consumatori, avarii fiind înregistrate în 24 de localități maramureșene.

Reprezentanții Electrica s-au apărat spunând că lucrează, că au echipe în teren, însă acest lucru nu i-a încălzit pe consumatorii privați de energie.

Printre localitățile afectate se numără Cavnic, Sighetu Marmației, Copalnic, Șomcuta, Coltău, Ocoliș, Băița de sub Codru, Asuaju de Sus, Rus, Dumbrăvița, Unguraș, Dănești, cartierul Ferneziu, Remetea Chioarului etc.

Avaria de la Dumbrăvița a fost remediată doar în această seară.

 

Lăsaţi un răspuns