Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Contracte de finanțare pentru 10 antreprenori din Șomcuta Mare

10 antreprenori din Șomcuta Mare au semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, contracte de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor. Este vorba despre primul grup al antreprenorilor prinși într-un  proiect, cu finațare europeană, derulat la nivelul administrației Șomcuta Mare, și care face parte  din Programul Operațional Capital Uman (PO CU), denumit „Spunem STOP marginalizării printr-o abordare integrată”. Una dintre componentele proiectului este acordarea de subvenții pentru înființarea sau dezvoltarea de afaceri.

antreprenoriÎn urma aprobării planurilor de finanțare depuse de participanții de la prima grupă de antreprenori, fiecare dintre semnatari va primi suma de 109.270 lei pentru înființarea și dezvoltarea propriei afaceri.

Cei 10 agenți economici vor dezvolta afaceri în domeniul alimentației publice, construcții, comerț, construcții metalice, reparații auto, lucrări de instalații electrice.

Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, le-a înmânat contractele și a discutat cu agenții economici. Primarul le-a dat sfaturi privind gestionarea și asigurarea afacerilor, astfel încât să fie bine atât pentru cei care le manageriază, cât și pentru persoanele care vor fi angajare (din grupul țintă: cei defavorizați), dar și pentru comunitate și mediul economic. La finalul discuțiilor, Gheorghe Buda i-a încurajat să pășească cu curaj pe drumul pe care au pornit, le-a urat succes și i-a asigurat de sprijinul administrației locale.

Lăsaţi un răspuns