Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 23 martie 2023

Alegeri europarlamentare: Maramureșeni în listele de candidați

23 de partide politice au depus liste cu candidați pentru alegerile pentru Parlamentul European, care vor fi organizate în 26 mai. De asemenea, șapte candidaturi independente au fost depuse la Biroul Electoral Central (BEC).

parlamentul european

parlamentul european

Conform datelor publicate de BEC, printre candidații din liste se regăsesc și câțiva maramureșeni. PSD e singurul partid care are candidat, din județul nostru, pe loc eligibil. Carmen Avram (născută în Vișeu de Sus și domiciliată în Voluntari – Ilfov) este pe poziția a doua în listele PSD, iar Crina-Fiorela Chilat (expert contabil din Baia Mare) se află pe poziția a 16 în listele de candidați. Un alt maramureșean, Gheorghe-Bogdan Tomoiagă (secretar de stat în Ministerul Turismului) este pe lista candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare, pe poziția 33.

Pe listele de candidați depuse de alianța USR-PLUS, pe poziția 25, figurează numele maramureșeanului Ștefan Pălărie (trainer consultant specializat în informatică economică.

Pe listele Pro România, pe poziția 15, este înregistrată candidatura maramureșencei Viorica Marincaș (cadru didactic/ jurist).

UDMR are candidat de la Sighetu Marmației: Beres Orsolya (inginer, șef de birou), numele acesteia fiind înscris pe poziția 37 în lista de candidați depusă la BEC.

Pe listele PMP figurează doi parlamentari din Maramureș: Severica Covaciu (poziția 11 în liste) și Adrian Todoran (poziția 25 în liste).

Patru maramureșeni figurează pe listele depuse de Partidul România Mare (PRM). Pe locul 5 figurează economistul Nistor Lihet, pe poziția 17, psiholog Loredana Pop (poziția 17), Nicolae Zglobiu (profesor pensionar; pe poziția 35) și  Ioana-Codruța Vasuț (profesor; pe poziția 42).

Partidul Democrației și Solidarității (DEMOS) are pe poziția trei din listele de candidați pe sigheteanca Daniela-Veronica Gabor, profesor universitar.

Paul-Gheorghe Cosma, inginer din sat Săsar, figurează pe listele Partidului România Noastră, pe poziția 16 în lista de candidați.

Nu figurează nici un maramureșean pe listele de candidați depuse la Biroul Electoral Central de ALDE, UNPR, PNL.

Lăsaţi un răspuns