Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Corul din Vălenii Șomcutei – în concert cu Grigore Leșe

Corul bărbătesc din Vălenii Șomcutei (localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare) a susținut un concert de excepție alături de rapsodul Grigore Leșe, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare. Este vorba despre concertul „Un secol de dor”, eveniment prins în programul Zilelor Culturale ale Municipiului Baia Mare

.

cor valeni cu grigore lese 1Luni, 17 iunie, în spațiul de sus al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc un recital extraordinar de cântări tradiționale intitulat „Un secol de dor”, susținut de îndrăgitul rapsod Grigore Leșe, alături de corul de bărbați din Vălenii Șomcutei, dirijor Răzvan Pașca. Alături de Grigore Leșe au mai concertat Corul Seminarului Teologic „Sf. Iosif Mărturisitorul” și cel al Facultății de Teologie din Baia Mare.

La acest eveniment cultural a participat Preasfințitul Părinte Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Preasfințitul Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar, alături de un public numeros care a făcut ca spațiul catedralei să fie neîncăpător pentru persoanele iubitoare de frumos. Această manifestare se încadrează în evenimentele dedicate Anului omagial al satului românesc.

 

Lăsaţi un răspuns