Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Festival de muzică corală, la Ciolt

Corurile din Chioar se reunesc, la Ciolt, in zi de sarbatoare, de Sfântul și marele mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir (Sf. Dumitru).

Asociația Culturală „Cioltișorul” din satul Ciolt, orașul Șomcuta Mare, împreună cu Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare, organizează sâmbătă 26 octombrie, începând cu ora 14.00, prima ediție a Festivalului de muzică corală, denumit „Toamna Corală Chioreană”.

festival ciolt, corManifestarea va avea loc în Căminul Cultural „Gheorghe Lazăr” din satul Ciolt. Pe scena vor urca: Corul bărbătesc din Finteușul Mare, dirijor Andrei Dragoș;  Corul „Glasul Chioarului” din Șomcuta Mare, dirijor prof. Iustin Podăreanu; Corul bărbătesc din Vălenii Șomcutei, dirijor Răzvan Pașca; Corul „Buciumenii Chioarului” din Buciumi, dirijor Gelu Hotea”; Corul „Armonia Chioreană” din satul Ciolt.

Proiectul cultural este realizat prin finanțare nerambursabilă acordată de Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare.

„Administrația locală Șomcuta Mare este singura din județ și poate chiar din țară care are cinci coruri, fiecare dintre acestea fiind câte un ambasador cultural în județ și în țară sau chiar în stăinătate. Pentru a păstra moștenirea culturală pe care o avem, susținem activitatea corurilor și, în fiecare an, în aproape toate localitățile de pe raza administrativ-teritorială organizăm câte un concert de muzica corală”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Lăsaţi un răspuns