Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

FESTIVAL: Sărbătoarea muzicii corale, la Ciolt

Adevărată sărbătoare a muzicii corale a fost, astăzi, la Căminul cultural „Gheorghe Lazăr”din Ciolt (localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare). Aici s-a desfășurat prin ediție a festivalului „Toamna Chioreană Corală”.

festival 1 cioltAsociația corală Cioltișorul, cu sprijinul Primăriei Șomcuta Mare și al Consiliului Local au organizat, astăzi, la Ciolt, festivalul de muzică corală denumit „Toamna Chioreană Corală”. Chiar dacă este vorba de prima ediție a acestui festival, evenimentul a fost frumos și bogat, a generat emoții artistice prin prestația corurilor participante.

 

Pe scenă au urcat corurile din Ciolt, Buciumi, Șomcuta Mare, Vălenii Șomcutei și Finteușu Mare, prestația lor fiind răsplătită cu aplauze, diplome și cadouri din partea organizatorilor.

Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, a felicitat membrii corului din Ciolt pentru performanța la care s-a ajuns în doar un an de activitate a formației corale. În opinia primarului, printre factorii principali care a dus la rezultate este disciplina impusă și seriozitatea dirijorulului Eugen Indre. Pe de altă parte, Ioan Marchiș, președintele Asociației Corale „Cioltișorul”, a mulțumit primarului și Consiliului Local pentru sprijinul acordat, susținerea activităților corului și șansa pe care au primit-o de a se face cunoscuți.

Lăsaţi un răspuns