Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

„Obiceiuri de Crăciun”, în Baia Sprie

Într-o atmosferă frumoasă, acum pe timp de iarnă, în orașul Baia Sprie, s-a desfășurat evenimentul „Obicei de Crăciun”. Este serbarea premergătoare Crăciunului, a obiceiurilor populare pe care administrația locală  încercă să le păstreze cu sfințenie pentru urmași. Numărul deosebit de mare al participanților de la cei mici, elevi și până la cei vârstnici a pus amprenta unei atmosfere cu adevărat sărbătorească în timpul vremii mai degrabă de primăvară din cauza soarelui, a căldurii și ambianței plăcute.

colindatori-baia-spriePe scena sărbătorii au venit colindătorii cu un program prezentat de fiecare dintre ei: elevii Scolii Gimnaziale Baia Sprie împreună cu prof. Nora Blaga, a Scolii „Ioan Slavici” din Tăuții de Sus, Corul școlii Gimnaziale Baia Sprie, elevii Liceului Tehnic de Transporturi Auto – grupul muzical „Alternativ”, Vocile Fisculașului cu un buchet deosebit de bogat de cântece. Au mai fost prezenți cu programele pregătite Corul Românașul din Coaș, Corala Cant Art din Tăuții de Sus sub conducerea dirijoarei Florentina Cerneștean, Corul Florile Castanilor, Corul Bisericii din Unguraș și Corul Bisericii din Satu Nou de Sus.

Și cu această ocazie, primarul Sebastian Alin Bîrda și viceprimarul Tiberiu Barkoczi au rostit urări de Crăciun fericit și An Nou mai bun și mai bogat pentru toți locuitorii orașului și a împrejurimilor aparținătoare. Participanții la eveniment au servit un vin sau ceai fiert, un pahar de horincă și o farfurie de fasole la căldare, pusă la dispoziție de instituția de sub poalele Gutinului.

V. Gherman

Lăsaţi un răspuns