Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 21 mai 2024

Exercițiu de salvare la conferința „Medicina de Urgență Azi”

În perioada 30 ianuarie – 2 februarie 2020, în Maramureș se va desfășura Conferința “Medicina de Urgență Azi“.

medicina de urgentaEvenimentul se află la cea de a V-a ediție și este organizat prin colaborarea mai multor entități – Asociația “Prietenii Spitalului”, Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, SMURD Maramureș, Direcția de Sănătate Publică Maramureș, Serviciul Județean de Ambulanță Maramureș și Serviciul Public Judetean Salvamont Maramureș.

Conferința va debuta în cursul zilei de joi, 30 ianuarie 2020, cu lucrări științifice și se va termina cu un remarcabil exercițiu de salvare, desfășurat la Firiza, începând cu ora 15:30. Scenariul exercițiului presupune salvarea unor persoane căzute dintr-o barcă în lacul de acumulare Strâmtori-Firiza.

Pentru cea de a doua zi a conferinței s-au pregătit expuneri de mare interes, pentru tot ceea ce înseamnă situațiile de urgență, prezentate de cele mai de seamă personalități în domeniu.

Lucrările Conferinței vor continua în 1 și 2 februarie 2020, fiind adresate în principal personalului medical, paramedical, pompierilor și salvamontiștilor.

Conferința “MEDICINA DE URGENȚĂ AZI” a devenit o tradiție pentru județul Maramureș. Pentru noi, schimbul de informații și experiență constituie URGENȚĂ!

 

Lăsaţi un răspuns